Welkom bij CQPath

Het CQPath project claimt de betrouwbaarheid van de pathologie diagnostiek te kunnen verhogen door het gebruik van goed gedefinieerde en beproefde referenties/standaarden voor pathologie testen en door het gebruik van het TQM (Total Quality Management) programma.

Door het gebruik van een wetenschappelijk ontwikkelde referentie/standaard weet de analist precies of de uitgevoerde test aan de kwaliteit standaard voldoet en daardoor betrouwbaar is (sensitief en specifiek). Door het dagelijks gebruik van het TQM programma kunnen de zwakheden binnen het lab proces worden ontdekt, kan het proces worden verbeterd en kan de efficiŽntie worden verhoogd.

Het project werkt samen met experts binnen de pathologie waardoor de referentie data, van (in eerste instantie) immunohistochemie, verbeterd en uitgebreid kunnen worden. Op deze manier wil CQPath bewerkstelligen dat de referenties wereldwijd worden geaccepteerd. Met de een data base gestuurd programma kunnen zelfs relatief onervaren analisten vaststellen of het resultaat van de uitgevoerd test al of niet betrouwbaar is. Het kwaliteit management deel (TQM) van het programma geeft aan waar het proces verbetering behoeft, waardoor de reproduceerbaarheid en de effectiviteit kan worden verhoogd.

Als laboratoria betrouwbare wetenschappelijk onderbouwde referenties gebruiken, kunnen patiŽnten uiteindelijk gerichter behandeld worden.

Door nu gratis te registreren voor het gebruik van deze website kan ons doel sneller bereikt worden.