Antigen: CD056


Vorige pagina

Tonsil: NK cells show a moderate to strong reaction. Appendix: peripheral nerves are strong positive
Korte omschrijving: Tonsil: NK cells show a moderate to strong reaction. Appendix: peripheral nerves are strong positive
 

NB: Je kunt inzoomen door de Ctrl-knop in te drukken en vervolgens met de muis de afbeelding te verslepen. Als de afbeelding ingezoomd is kunt u (zonder de Ctrl-knop in te drukken) ook de afbeelding verslepen om een andere locatie te bekijken.

Omschrijving:
(membraneus) Tonsil: NK cellen in de interfolliculaire gebieden vertonen een matige tot sterke expressie (ook goed zichtbaar bij lage vergroting). Perifere zenuwen in de appendix kleuren sterk aan, er is geen achtergrond te zien.

Extra informatie:
Appendix: een matige tot sterke reactie van de perifere zenuwen, zowel de axonen als de ganglion cellen zijn aangekleurd. Ook de neuroendocriene cellen zijn aangekleurd. Pancreas: zenuwen en eilandjes van Langerhans zijn aangekleurd.

CD 56 komt tot expressie op NK cellen en op een deel van de CD4 en CD8 positieve T cellen, cerebellum en plasmacellen en hun verwante maligniteiten (lperifere T cel en NK cel leukemien/lymfomen (afhankelijk van de staat van activatie). Myelomen, neuroendocriene tumoren en myeloide leukemie).

Wordt gebruikt voor het aantonen van een neuroendocriene differentiatie in carcinomen en voor het aantonen van T- en NK cel lymfomen.

Voor meer informatie/referenties klik Nordiqc en hier en hier en hier  en hier

 • CD56 in appendix

  CD56 in appendix

 • CD56 in intestine

  CD56 in intestine

 • CD56 in pancreas

  CD56 in pancreas

 • Tonsil: NK cells show a moderate to strong reaction. Appendix: peripheral nerves are strong positive

  Tonsil: NK cells show a moderate to strong reaction. Appendix: peripheral nerves are strong positive